Svatební koláčky
Tradiční koláčky ze Slovácka se vyznačují jemnou máslovou chutí, vůní vanilky, kvalitou a také trvanlivostí. Ruční práce je na nich vidět na první pohled. Příprava je dost složitá, ale opravdu stojí za to je ochutnat.
Nemusí se však péct zrovna na svatbu. Hodí se na jakoukoliv rodinnou oslavu, jako jsou svatby, do svatebních výslužek, na narozeninové oslavy, křtiny či k příležitostem jako jsou poutě či jarmarky.
Pracujeme pouze s čerstvými surovinami, a nepoužíváme žádné náhražky běžné ve velkovýrobnách.
Naše koláčky jsou od počátku pouze ruční prací.
Tyto svatební koláčky z Kyjovska vynikají především tím, jak dlouho vydrží měkkoučké a chutné. Jsou v nich tři druhy tuku a to jim jejich vláčnost zaručuje.
Svatební koláčky se líší jak chutí tak i vzhledem.
Například máslové, kynuté za studena, ... a převalované - tradiční slovácké, které jsou nejchutnější ale zároveň i nejpracnější. Právě tyto převalované koláčky jsme se rozhodli připravovat pro Vaše společenské události a na Vaše slavnostní stoly.
Recepty, které se nám dochovaly od našich maminek, babiček a tetiček, chováme jako poklad, neboť se v naší rodině dědí z generace na generaci, což pro nás znamená nejen materiální hodnotu, skvost, ale také vzpomínky na doby dávno minulé, kdy jsme jako děti jen ochutnávali.
Díky moderní době plné náhražek, už takové koláčky nenajdete v žádném hypemarketu.
Tzv. převalované koláčky vydrží měkké a jemné i několik dní. Proto doporučujeme právě tyto. Nejsou určeny pouze na svatební stoly, ale také na jiné příležitosti, jako jsou křtiny, rauty, firemni akce, atd.
Dle lidových tradic se svatební koláčky připravují alespoň ze tří druhů naplní. K nejoblíbenějším patří tvarohová, ořechová nebo s povidlím. Jsou charakteristické především svojí miniaturní velikostí.
My pro Vás připravujeme tradiční koláčky dle více než 50 let staré receptury pocházející z Jižní Moravy, a to v těchto variantách:
1) Koláček tvarohový s posypkou
2) Koláček tvarohový s povidlím
3) Koláček makový
4) Koláček ořechový